Na Martinkách sa dnes začína zimná sezóna, novinkou je sauna

14.12.2012 Martin

Martinské hole 14. decembra (TASR) – V najvyššie položenom lyžiarskom stredisku v Turčianskej kotline, vo Winter parku Martinky na Martinských holiach, sa dnes začína zimná sezóna. Stredisko ponúka tucet zjazdoviek v celkovej dĺžke 9,5 kilometra, šesťmiestnu sedačkovú lanovku, v prípade potreby umelé zasnežovanie, bezplatné parkovanie, ale aj jednu novinku.

Ako TASR informoval Juraj Balucha z Winter parku Martinky, prekvapením pre návštevníkov bude tento rok nezvyčajná sauna, ktorá sa nachádza priamo pri ubytovaní v Novej Ponorke. „Chceli sme potešiť našich hostí niečím nezvyčajným, preto sme využili spojenie mrazivého počasia vonku a horúceho vzduchu v saune, aby sme im umožnili vychutnať si jedinečný zážitok v lone krásnej zasneženej prírody,“ uviedol Balucha.

Ako dodal, novinky sú v stredisku naplánované aj na ďalšie roky. „V plánoch do budúcnosti by sme radi využili jedinečnosť strediska, keďže je jedným z mála tzv. mestských lyžiarskych stredísk. Po dobudovaní osemmiestnej kabínkovej lanovky budú Martinky dostupné verejnou dopravou priamo z mesta Martin, čo na Slovensku zatiaľ neexistuje,“ priblížil Balucha.

K celkovému komfortu rodinnej lyžovačky prispievajú podľa neho aj viaceré služby, ktoré stredisko ponúka. Rodiny s deťmi sa môžu tešiť na špeciálne ceny skipasov, či detský lyžiarsky vlek, ktorý je pre deti do 12 rokov zadarmo, ski servis, ako aj požičovňu lyží a snowboardov. Pre bežkárov je na Martinkách päť kilometrov bežeckých tratí.
 

Vyberte región